«Η σαρκάζουμε ή βουλιάζουμε»

Posted: Οκτώβριος 11, 2010 in Αγαμοι Θύται

«Χρησιμοποιώντας πνευστά μπουριά και άλλα όπλα μαζικής ηχητικής καταστροφής», όπως λέει ο Δημήτρης Σταρόβας, οι «Αγαμοι θύται» επιστρέφουν στον «Ζυγό» με νέα πρόσωπα

Οι «Αγαμοι Θύται» επιστρέφουν στον «Ζυγό». Για δεύτερο συνεχή χειμώνα η ανατρεπτική, χιουμοριστική μουσική συντροφιά περιμένει το κοινό της στο γνωστό στέκι της Πλάκας για να τραγουδήσουν, να ξεδώσουν, να γελάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν μέσα από τα γεγονότα της σύγχρονης καθημερινότητας. Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Ρούλα Μανισάνου, ο Στάθης Παχίδης και ο Χρήστος Μητρέντζης παραμένουν…. «Αγαμοι», τουλάχιστον στα μυαλά αλλά και «Θύται» της καθημερινότητας.

«Παρότι πρόκειται για δεύτερη σεζόν, η παράσταση είναι κατά 80% διαφορετική από την περσινή. Την έχουμε εμείς αυτή τη μανία να τα αλλάζουμε τα προγράμματά μας», λέει ο Δημήτρης Σταρόβaς για τους «Αγαμ

«Παρότι πρόκειται για δεύτερη σεζόν, η παράσταση είναι κατά 80% διαφορετική από την περσινή. Την έχουμε εμείς αυτή τη μανία να τα αλλάζουμε τα προγράμματά μας», λέει ο Δημήτρης Σταρόβaς για τους «Αγαμους θύτες».

Δημιουργικότητα

Το μυστικό της ενεργητικότητας και της διαχρονικότητάς τους μας το αποκαλύπτει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Η δημιουργικότητα συνεχίζεται στους Αγαμους Θύτες επειδή δεν είναι κάτι το οποίο κάνουμε συνέχεια. Εχουμε κάνει πολύ μεγάλα διαλείμματα και κυρίως όλο αυτό δεν το βλέπουμε βιοποριστικά, αφού ο καθένας από μας έχει και άλλες βασικές ασχολίες».

Τι ήταν αυτό που τους έκανε να επαναλάβουν τις εμφανίσεις τους για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα; «Ο περσινός χειμώνας ανέδειξε την παράστασή μας σαν μία από τις καλύτερες. Ο κόσμος έδειξε να το απολαμβάνει οπότε είχαμε κάθε λόγο να κάνουμε και έναν δεύτερο γύρο», μας λέει ο Δημήτρης Σταρόβας, ξεκαθαρίζοντας αμέσως μετά: «Παρότι πρόκειται για δεύτερη σεζόν η παράσταση είναι κατά 80% διαφορετική από την περσινή. Την έχουμε εμείς αυτή τη μανία να τα αλλάζουμε τα προγράμματά μας. Επειτα, φέτος θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα». Και αναφέρεται σε αυτούς που προστίθενται στη φετινή συντροφιά, η οποία θα συμπληρώνεται από τον Ταξιάρχη Χάνο, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, τον Χρύσανθο Καγιά, την Ελευθερία Κόμη και τους Cabaret Balkan.Πόσο εύκολο είναι να ενσωματωθεί, όμως, ένα καινούργιο πρόσωπο σε μια μουσική «κλίκα», όπως δείχνει να είναι αυτή των «Αγαμων Θυτών»: «Πολύ εύκολο. Εμείς τη θέλουμε την ανανέωση και την επιδιώκουμε πάντα με αντικειμενικά κριτήρια», απαντά ο Δημήτρης Σταρόβας.

Για να μάθουμε τώρα τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε φέτος από τους «Αγαμους Θύτες». Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την παράστασή τους ως μια δυναμική, υπερκομματική συνεργασία με πνευστά μπουριά και άλλα όπλα μαζικής ηχητικής καταστροφής με γενικό σύνθημα: «Ή σαρκάζουμε ή βουλιάζουμε». Η διάσημη πλέον γιαγιά θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα των δύσκολων καιρών που διανύουμε με το δικό της μοναδικό χιούμορ. Η παρέα θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό το οποίο θα συμμετέχει ενεργά στην παράσταση. Η μουσική, το τραγούδι και ο χορός συμπρωταγωνιστούν με τα έξυπνα κείμενα. «Το παθητικό κάπνισμα επιτρέπεται», αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου της παράστασης, γι’ αυτό και δεν μπορούσα να μη ζητήσω τη γνώμη του Δημήτρη Σταρόβα σχετικά με την καπνοαπαγόρευση: «Ολο αυτό το βρίσκω λίγο φασιστικό. Πρέπει να έχουν και οι καπνιστές κάποιες επιλογές», απαντά.

Η ταυτότητα

Οι «Αγαμοι Θύται» ξεκινούν στις 27 Οκτωβρίου τον δεύτερο κύκλο παραστάσεών τους στον «Ζυγό». (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα. Τηλ. 210-3241610). Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος, Χρήστος Τολιάδης, Ταξιάρχης Χάνος. Χορογραφίες: Μπέσυ Μάλφα, Ελευθερία Κόμη. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Στεφανίδης, V. Gatz.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 10/10/2010

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s