Παύλος Χαϊκάλης: Ο πρωταγωνιστής

Posted: 8 Ιουνίου, 2010 in Χαϊκάλης Παύλος
  • στα3βήματα

– Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν πολλές σειρές, αν και είχαν πάρει πράσινο φως για την επόμενη σεζόν,τελικά κόπηκαν.Η «Πολυκατοικία» θα συνεχιστεί;

«Δεν θα κοπεί. Απ΄ όσο γνωρίζω, ήδη τα επεισόδια που γυρίζουμε προορίζονται για την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι το πρόβλημα αφορά τις σειρές που θα ξεκινούσαν τώρα γυρίσματα. Η επιβολή του φόρου 20% στην τηλεοπτική διαφήμιση ήταν απαράδεκτη. Δείχνει ότι δεν γνωρίζουν πώς κινείται η αγορά. Την ώρα που όλοι παίρνουν δεκάμηνες και δωδεκάμηνες επιταγές θα πρέπει κάθε 20 του μηνός να αποδίδουν φόρο, που σημαίνει ότι θα γίνει της κακομοίρας. Το θεωρώ εγκληματικό, πρόκειται για άγνοια που μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτες καταστάσεις. Αποδεικνύει την ανοησία των ανθρώπων που το υπέδειξαν, δεν υπάρχει καμία λογική σε όλο αυτό. Στον Ελληνα δεν έμεινε τίποτε άλλο, μια τηλεοπτική διασκέδαση του έμεινε. Αν καταστραφεί και η τηλεόραση θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες στον κόσμο των media».

– Πιστεύετε ότι υπήρχε εναλλακτικός τρόπος αντίδρασης από τα κανάλια αντί να κόβουν σίριαλ;

«Τα κανάλια είναι επιχειρήσεις και θα κάνουν αυτό που τα συμφέρει. Αυτό είναι το σωστό, άσχετα με το αν μας θίγει ή δεν μας θίγει. Από κει και πέρα είναι λογικό να την πληρώσουν κάποιοι άνθρωποι, είτε αυτό θα είναι προσωπικό του καναλιού είτε πρόκειται για καστ σειρών. Είναι μια κίνηση που έχει μια βάση. Γενικότερα όμως πιστεύω ότι η οικονομική πολιτική και οι κινήσεις της κυβέρνησης θα μας οδηγήσουν σε πολύ μεγάλα προβλήματα. Δεν είναι μόνο το ζήτημα των τηλεοπτικών καναλιών. Κάποια στιγμή μάλλον κάτι θα γίνει και θα επαναπροσδιοριστούν τα πράγματα, αλλά εν τω μεταξύ θα κινηθούμε στη φτήνια και στα χαμηλά μπάτζετ».

– Εσάς σας ζητήθηκε μείωση αποδοχών;

«Οχι, εμάς ποτέ δεν μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Απ΄ όσο γνωρίζω μόνο σε κάποιους υψηλόμισθους συναδέλφους ζητήθηκε να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πρόβλημα. Η “Πολυκατοικία” δεν είναι από τις πολύ ακριβές παραγωγές του καναλιού. Κινείται στα όρια».

– Συνεχίζεται για τρίτη σεζόν και παράλληλα οι τηλεθεάσεις έχουν πέσει.Δεν πιστεύετε ότι κάπου «ξεχείλωσε»;

«Οσο υπάρχουν ιστορίες κάποια κείμενα θα είναι καλά και κάποια άλλα λιγότερο καλά. Από τη σειρά αυτή πέρασαν 280 ηθοποιοί. Αυτοί οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι και δείχνουν πόσοι άνθρωποι έχουν φάει ψωμί από τη συγκεκριμένη δουλειά- κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Αυτοί που είναι επικριτές και λένε “μα γιατί να συνεχιστεί; ” καλό θα ήταν να δούνε πόσοι άνθρωποι έχουν φάει ψωμί».

– Αυτό όμως, κ. Χαϊκάλη, δεν αφορά τους τηλεθεατές! Ο τηλεθεατής κρίνει με βάση την ποιότητα, όχι τις θέσεις εργασίας!

«Ναι, το ξέρω. Απλά είναι λογικό κάποια στιγμή να γίνεται μια ελάχιστη κοιλιά. Τα νούμερα δεν δείχνουν ότι ο κόσμος δεν το θέλει. Παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν άλλες σειρές που έχουν κάνει πολύ χαμηλά νούμερα και γι΄ αυτό κόπηκαν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να χτυπηθεί η συγκεκριμένη σειρά από τη στιγμή που δεν προσβάλλει την αισθητική του κόσμου. Αν θέλει κάποιος να χτυπήσει τη σειρά ας το κάνει. Το ότι κάποια κείμενα δεν είναι τόσο καλά δεν σημαίνει κάτι. Ακόμη και όταν η σειρά βασιζόταν στα ισπανικά κείμενα υπήρχαν κάποιες αδυναμίες».

– Αν εσείς συνειδητοποιούσατε ότι το αποτέλεσμα πλέον δεν σας εκφράζει θα αποχωρούσατε ή θα παραμένατε για να μη βρεθείτε χωρίς δουλειά;

«Αν ήταν κάτι που θα με πρόσβαλλε ως άτομο θα έφευγα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη δουλειά. Είναι μια πολύ καλή family comedy. Δεν χρειαζόμαστε και 15-20 ημέρες για να γυρίσουμε ένα επεισόδιο το οποίο θα κοστίζει και 260 χιλιάδες ευρώ και με αμφίβολη τηλεθέαση. Δεν προσβάλλουμε τη νοημοσύνη του κόσμου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s